Dels Països Catalans a Moratalaz, #JorgeD14Absolución

      Sense comentaris a Dels Països Catalans a Moratalaz, #JorgeD14Absolución

Segurament si feu us de les xarxes socials, heu pogut comprovar que el Casal del vostre poble, la PAH del vostre barri, o les companyes d’algun col·lectiu han fet visible l’etiqueta #JorgeD14Absolución en les darreres setmanes. Potser caminant pel carrer t’han fet arribar una octaveta sobre el seu cas. Però, qui és en Jorge? Perquè l’han condemnat? Perquè rep tanta solidaritat arreu dels Països Catalans? Us ho expliquem.

En Jorge, és un jove de Moratalaz, barri obrer de la conurbació madrilenya, que ha estat condemnat a entrar a presó, davant la negativa a pagar la multa imposada pel jutge en el cas que el va enfrontar a un policia espanyol, que el va acusar de trepitjar-lo durant el transcurs d’un desnonament. En Jorge, es nega a pagar la indemnització, en Jorge sap que qui rep els diners és el policia que desnonava a les seves veïnes, en Jorge sap, que si paga, no només li dona diners a qui desnona, sinó que invisibilitza la seva lluita per la vivenda digna. Un cas que La Jornada va tractar fa poc a les seves pàgines amb aquest article.

A més a més, en Jorge, no és cap desconegut per a les veïnes del Carmel -Barcelona-, que li han organitzat un comitè de suport. En Jorge, forma part d’un col·lectiu de Moratalz que l’1 d’octubre van venir fins a Catalunya, va venir a defensar urnes vots i voluntats el passat 1 d’octubre al barri barceloní. Podeu llegir en aquest fil de tuits com van viure l’1 d’octubre de fa 1 any els companys que van visitar-nos.

Aquest detall, no és menor i ha estat clau per estendre la solidaritat. I elles també ho saben i ho reconeixen.

Així doncs el cas d’en Jorge juga un paper rellevant, doncs pot ser la primera persona a l’Estat espanyol que entra a presó per intentar aturar un desnonament, alhora és un militant internacionalsita, que a l’igual que els veïns del seu barr, va saber llegir el moment concret i donar suport a la lluita dels i les catalanes del Principat, en la seva lluita pel dret a l’autodeterminació.

Arreu dels Països Catalans, s’han realitzat diversos mostres de suport, tal i com podreu comprobar en el mapa que el comitè de suport ha fet públic per visibilitzar els petits  grans gestos que a barris, viles i ciutats s’han fet els darrers dies, Unes mostres que no s’aturen i que els propers dies tindrà en 4 escenaris diferents, actes de suport. Castelló, Barcelona, Lleida i Palma entre el 10 i 14 d’octubre.

Si des del vostre municipi, lloc de treball o d’estudi, voleu donar un cop de mà a la campanya, podeu fer accions de suport i publicar les imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta #JorgeD14Absolución i fer-la arribar al comitè de suport mitjançat el correu solidaritatd14@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *