Els i les expreses polítiques dels Països Catalans amb les preses en lluita

 

Als Països Catalans som poble en lluita. Motiu pel qual al llarg dels anys la militància revolucionaria ha patit la presó com a mecanisme de repressió. És per això que en moments en que la situació a les presons de l’estat espanyol son encara més complicades amb l’aplicació de l’estat d’alarma i la restricció encara més cruenta de drets dels i les preses, volem fer públic un manifest breu de suport a les persones preses que ara s’estan mobilitzant dins els murs per denunciar la manca de seguretat sanitària així com fer èmfasi en la greu situació en la que es troben els presos polítics a la presó de Múrcia II amb una vaga de fam i de set des del passat dia 10 de maig, en total desatenció mèdica i amenaçats per la direcció de la presó.

Entre les persones que inicialment signen aquest manifest hi ha expresos  i expreses des dels anys 1990 fins a les lluites socials, vagues i mobilitzacions posteriors a la sentències del procés, una diversitat ideològica que com molt bé ells i elles saben dins les presons s’uneixen contra l’enemic comú. 

Si voleu fer-nos arribar la vostra adhesió ho podeu fer al correu a solidaritatinternacionalista@gmail.com 

 

Solidaritat amb els presos i les preses en lluita i contra la repressió política

D’ençà de l’inici de l’epidèmia sanitària derivada de la COVID-19, hem vist com aquesta crisi tenia unes conseqüències encara més restrictives per al conjunt de presos i preses.

A la pèrdua de visites a locutoris i vis-a-vis cal afegir-hi la pèrdua de tallers i activitats dins les presons, així com la manca de mesures sanitàries i de distanciament social que han de fer possible evitar els contagis dins unes presons ja de per si massificades, on les mesures de salut són sovint denunciades per presos, preses i col·lectius mèdics que els fan suport.

Dins aquest context s’estan produint protestes dins les presons amb el silenci mediàtic corresponent que invisibilitza la lluita i els motius que els porten a realitzar-les.

Un dels casos més extrems que hi ha ara mateix a l’estat espanyol és el del pres polític Patxi Ruiz, que va començar una vaga de fam i set el passat 10 de maig, davant les amenaces de funcionaris de presons del centre penitenciari de Múrcia, on compleix condemna.

És per això que nosaltres, expresos i expreses polítics dels Països Catalans que hem viscut de primera mà la situació dins les presons, i coneixedores de com aquestes lluites són invisiblititzades fora les presons, alcem la veu i exigim la fi de les amenaces als presos en lluita, així com el respecte per les mesures sanitàries que han de fer possible evitar els contagis dins les presons.

Un cop més, l’estat espanyol ens demostra que les presons no són només una eina de repressió, sinó també una eina d’extermini de la dissidència, en aquest cas, aprofitant una pandèmia.

Laura Riera

Rubén Molina

Jaume Palou

Núria Pòrtules

Francesc Argemí

Rafa Tomàs 

Zigor Larredonda

Laura Solé

Juanra Rodriguez

Pep Musté

Eduard Garzón

Germinal Tomàs

Alexis Codina

Jordi Ros

Carles Sastre

Jordi Puig

Xavier Beltran

Xavi Duch

Diego Sanchez

Andreu Curto

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *