Nou intent colpista contra la revolució bolivariana

      Sense comentaris a Nou intent colpista contra la revolució bolivariana

Veneçuela viu, des del passat 12 de febrer, una nova onada de violència i protestes protagonitzades per l’oposició. L’objectiu d’aquestes és generar, de nou, un clima de desestabilització dins del país caribeny per tal propiciar un cop d’estat. Aquests esdeveniments no són fets aïllats ni inèdits.

VeneCuela maniEl colpisme ha estat i és una constant des dels inicis de la Revolució Bolivariana. L’oposició, derrotada als carrers i a les urnes una vegada i una altra, ha optat per una estratègia de cop militar, manipulació informativa, aturades patronals, revoltes violentes, acaparament d’aliments, destrucció d’equipaments públics i sabotatges de tot tipus.

L’oligarquia i la seva representació política no estalvia recursos per a recuperar el poder i els privilegis perduts i compta, a més, amb poderosos aliats exteriors. L’oposició interior, els interessos transnacionals europeus i els Estats Units han vist una altra oportunitat per a orquestrar i encoratjar un nou cop d’estat al govern escollit pel poble. L’objectiu nord-americà no solament rau en els recursos petroliers, sinó en acabar amb un model de transformació socialista i d’articulació llatinoamericana.

La capacitat d’influència dels EEUU sobre el continent ha minvat amb les propostes d’estructures econòmiques com l’ALBA (Alternativa Bolivariana per a les Amèriques i el Carib) i la CELAC (Comunitat d’Estats Llatinoamericans i Caribenys) que estan guanyant més força.

Els grans mitjans de comunicació, tant de dins com de fora del país, continuen jugant un paper d’acompanyament al colpisme. Confondre, ometre i tergiversar informació és la manera com  aquestes fàbriques d’opinió manipulen la realitat social i política veneçolana. També a casa nostra, els mitjans públics i privats segueixen creant una imatge negativa del procés bolivarià.

El colpisme és tan inherent a la Revolució Bolivariana com a la història de Llatinoamèrica des que existeixen els EEUU. Veneçuela representa una alternativa històrica; un model democràtic, pacífic i popular cap al socialisme. És per aquest motiu que des d’ÍTACA-OIPC donem suport al procés i al poble revolucionaris.

 

‘Los adversarios, los enemigos del país no descansan, ni descansarán, en la intriga y en tratar de dividir sobre todo aprovechando circunstancias como estas, entonces ¿cuál es nuestra respuesta? Unidad, Unidad y más Unidad, esa debe ser nuestra divisa.’

Hugo Chávez Frías

 

Ítaca – Organització Internacionalista dels Països Catalans,

27 de febrer de 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *