Manifest internacional de suport a Askapena

      Sense comentaris a Manifest internacional de suport a Askapena

Amics i Amigues d’Euskal Herria i Ítaca us animen a signar el manifest de suport a ‪#‎Askapena‬ , enviant un correu a suport.euskalherria@gmail.com amb la vostra adhesió personal o col·lectiva.


 

Manifest internacional de suport a Askapena:

EH no caminaAskapena és una organització internacionalista del moviment popular basc que té 27 anys de lluita i compromís. El seu objectiu final és una Euskal Herria internacionalista, i per això pren part en la construcció nacional i social del seu propi poble per aconseguir la independència i el socialisme per al País Basc al costat dels altres pobles. Fa cinc anys l’Estat Espanyol va fer una batuda contra 8 dels seus militants, i ara demana 6 anys de presó per a 5 d’ells i la il•legalització de l’organització.

Manifest de solidaritat internacionalista davant el judici contra Askapena i els 5 companys internacionalistes bascos:

Cinc anys han passat des de la batuda contra dels 8 companys internacionalistes bascos. Ara, l’Estat espanyol, a través del seu fiscalia, ha fet públic la seva petició mitjançant la qual exigeix 6 anys de presó per a 5 dels 8 companys així com la il•legalització d’Askapena, d’Askapena, Elkartruke, i de Herriak Aske. Un nou atac repressiu en contra del poble basc que se suma a llarga llista de mesures feixistes mitjançant les quals l’Estat espanyol ha tancat mitjans de comunicació i ha il•legalitzat partits polítics i organitzacions del moviment popular.

Aquesta vegada, l’Estat espanyol ha anat directament en contra de l’internacionalisme. Com Estat Imperialista, vol desactivar la feina que militants bascos han desenvolupat durant dècades. Un internacionalisme compromès amb la lluita del seu propi poble, donant solidaritat als diferents processos revolucionaris al món i demanant solidaritat des d’altres pobles compromesos.

Per si això fos poc, l’Estat busca criminalitzar també la solidaritat internacionalista cap Euskal Herria. Segons la seva concepció reaccionària, el treball que realitzem com Euskal Herriaren Lagunak (EHL-Comitès de solidaritat amb el poble basc), ho fem com a simples apèndixs d’Askapena a l’estranger. També pretenen criminalitzar les diferents Brigades basques que des de fa dècades s’envien des Euskal Herria a conèixer les realitats dels nostres diferents pobles en lluita. Però, què podem esperar d’un Estat Imperialista …? Difícilment podran entendre el nostre ésser internacionalista, difícilment podran entendre que l’internacionalisme és la tendresa dels pobles. Per a nosaltres, la lluita del poble basc és digna de suport per la seva legitimitat, per la seva rebel•lia i pel caràcter alliberador de la seva causa. Perquè la lluita d’Euskal Herria la sentim com a pròpia i perquè així ho hem decidit seguirem demostrant la nostra solidaritat amb la lluita d’aquest poble germà.

Sense allargar més, volem convidar a les diferents persones, col•lectius i organitzacions a adherir-se a aquest Manifest ia fer seves aquestes demandes i compromisos:

Que s’acabi amb tots els judicis polítics en contra el poble basc, particularment, el judici contra Askapena i els cinc internacionalistes bascos.

Que s’acabi amb la criminalització de l’internacionalisme, particularment la solidaritat cap al poble basc.

Seguir treballant la solidaritat internacionalista entre els pobles, particularment cap Euskal Herria.

Per que som internacionalistes, Euskal Herria no camina sola!
Euskal Herriaren Lagunak

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *