Manifest d’Ítaca (11 Setembre 2013)

      Sense comentaris a Manifest d’Ítaca (11 Setembre 2013)

“La renúncia a la lluita de classes i a la solidaritat internacional per part del proletariat socialista, tan en la pau com en la guerra, equival al suïcidi” (Rosa Luxemburg).

 Sin título-3

Avui no podem parlar de pau sense enfrontar la guerra, així com no podem parlar de llibertat sense enfrontar l’espoli i l’explotació local i internacional. A tots els nivells: de gènere, de classe i nacional.

Perquè mentre ens manifestem aquí pel Feminisme, el Socialisme i la Independència dels Països Catalans, en el seu afany pel desplaçament i l’acaparament de terres, la violació de la dona és utilitzada com a arma de guerra per l’exèrcit i paramilitars colombians, milers de treballadores tèxtils de Bangladesh segueixen explotades als tallers subcontractats per multinacionals, Israel assassina palestines que resisteixen a la ocupació militar, i segueix la planificació imperialista de cops d’estat i intervencions militars.

I parlem de Colòmbia, Bangladesh i Palestina, com podríem estar parlant del Sàhara, la República bolivariana de Veneçuela o el Kurdistan… Dels atacs a les primaveres de la mediterrània, des del capitalisme occidental i les seves monarquies aliades d’Aràbia Saudita i Qatar.

També de la perifèria europea, dels suïcidis a Grècia degut a l’ajust estructural, del capitalisme mafiós instaurat a l’altra banda del mur desmantellat, i de la persecució policial i judicial a l’independentisme gallec, al sindicalisme agrari i combatiu andalús o dels eterns estats d’excepció al País Basc.

Avui la guerra viatja a bord dels tractats comercials, en avions de la OTAN i en combois de l’anomenada cooperació internacional, tots ells patrocinats pels Estats capitalistes i les corporacions multinacionals.

Ítaca, Organització Internacionalista dels Països Catalans, ha nascut per enfrontar la guerra, l’espoli i l’explotació internacional. Ha nascut per enllaçar l’internacionalisme a les lluites per la construcció del socialisme feminista als Països Catalans.

En aquests moments de crisi social i d’eufòria nacionalista, no podem perdre de vista qui són les nostres germanes i qui són els nostres botxins.

Les germanes són les persones explotades, espoliades i marginades sota les banderes de règims despòtics o de règims de democràcies liberals.

És amb elles que volem viatjar cap a Ítaca, a base de lluites i aprenentatges col·lectius.

Al nostre vaixell no hi volem emprenedores ni acadèmiques liberals, no volem seguir el rumb marcat per organismes com el Banc Mundial o el Fons Monetari Internacional, no hi volem polítics criminals de guerra, ni del Partit Popular, ni de Convergència i Unió, ni del PSC, ni d’Esquerra Republicana, ni d’Iniciativa per Catalunya que aprovin els pressupostos de les intervencions militars, no volem ser un portaavions de la OTAN!

Perquè no volem que ens portin cap a una Ítaca privatitzada, on l’única llibertat sigui la de la consumidora solvent, on s’exploti la mà d’obra i es mercantilitzin els recursos naturals, on el progrés vagi associat a la depredació del planeta i on l’exclusió social porti a l’expulsió econòmica de l’emigrant.

No volem que ens integrin la nostra Ítaca al projecte imperial de la Unió Europea, a Ítaca no volem sentir a parlar-ne dels Centres racistes d’Internament, ni tenir relacions amb règims d’apartheid, volem i reivindiquem la Ítaca del boicot a Israel!

És per això, que com a internacionalistes dels Països Catalans, fem una crida alta i clara pel feminisme, el socialisme i la independència de la nostra terra, agermanada amb totes i cadascuna de les lluites d’alliberament que ens envolten i que ens abriguen amb la seva solidaritat.

Perquè la solidaritat és la tendresa dels pobles, i volem que sigui un eix imprescindible dels Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *