Judici Popular a l’Estat Espanyol, Herriak Libre!

      Sense comentaris a Judici Popular a l’Estat Espanyol, Herriak Libre!

COnrc7pWgAU4AbP.jpg:large

El proper mes d’octubre altre cop l’Audiència nacional espanyola portarà a judici a militants bascos per la seva lluita d’alliberament social i nacional. Aquest cop li ha tocat als i les companyes d’Askapena, que afrontaran anys de presó i perill d’il·legalització tant de la pròpia organització com de col·lectius del moviment popular que vehiculen la solidaritat internacionalista.

Aquest cop però, invertirem la lògica del judici, n’estem fartes de ser jutjades per ser qui som i fer el que fem, estem fartes de rebre acusacions per part d’un estat que cada dia que passa mostra amb més cruesa la seva cara més opressora, repressiva i feixistitzant. Arreu del Món, i gràcies a la xarxa d’Amics i amigues d’Euskal Herria, es faran judici públics a l’Estat Espanyol, on cada poble en lluita pren la paraula i acusa a l’Estat per un motiu concret. Des dels Països Catalans, hem pres el compromís de formular l’acusació en clau de construcció nacional, ja que aquesta també és la nostra lluita, i compartim amb el poble basc uns mateixos enemics.

La legislació espanyola, les seves lleis, la seva constitució, té un farcit d’articles que neguen d’arrel els fets nacionals basc i català, articles com l’1.2 ens recorden que la sobirania emana dels poders de l’Estat, quan sobirania és decidir per un mateix, i sobretot, sobirania no és tenir una frontera ni aixecar més amunt una bandera, sobirania és esdevenir un poble capaç de governar-se a si mateix, i on els poders de l’Estat obeeixin.

A l’article 2 ens recorda aquella faula que diu que la nació espanyola és indivisible. Tant indivisible com ho era abans de la independència de les colònies que s’han anat alliberant al llarg dels anys, una faula a la que catalanes i basques ens toca escriure algun capítol més.

Demòcrates ells, gent civilitzada, ens recorden que l’article 8 farà que gent menys  civilitzada i menys demòcrata, garanteixi per la força de les armes la santa unitat de la pàtria. Insubmisos com vam ser als seus exèrcits durant anys, no ens faran retrocedir amb amenaces de caire bèl·lic.

Davant les seves contínues amenaces, acusem a l’estat espanyol de no respectar els marcs nacionals dels pobles, de no respectar aquell principi interaccional segons el qual els pobles tenim dret a autodeterminar-nos, a ser sobirans gestionant les nostres riqueses i recursos naturals, definir des de cada poble la nostra solidaritat amb cada poble oprimit, a ser nosaltres com a poble les que decidim a quins marcs sobra nacionals cedim o compartim sobirania. No volem formar part, ni ser obligats a formar part d’estructures creades àdhuc dels interessos de les oligarquies europees o mundials, ja sigui en el pla econòmic, financer o militar que ens imposa l’estat espanyol.

Així com a poble en lluita, com a poble oprimit, com a poble solidari i internacionalista, acusem a l’Estat espanyol, davant de la societat catalana i del Món de no garantir els mínims drets elementals del poble basc fent èmfasi en el seu dret a ser un poble sobirà i a construir aquesta sobirania des de la totalitat del seu territori, sense demanar permís per ser un únic subjecte polític nacional, per poder treballar des de les 7 províncies basques en la construcció d’una nació basca lliure, sobirana, socialista, feminista i internacionalista.

Ítaca, organització internacionalista dels Països Catalans

Amics i amigues d’Euskal Herria

Països catalans, 11 setembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *