Judici polític contra l’internacionalisme basc

      Sense comentaris a Judici polític contra l’internacionalisme basc

Ítaca ens sumem a la crida dels EHL.

http://askapena.org/eu/content/nos-comprometemos-realizar-juicios-populares-contra-el-estado-espa%C3%B1ol

https://i2.wp.com/www.puyalon.org/wp-content/uploads/2015/02/askapena.jpg?resize=625%2C314

 

 

 

 

Traducció al català:

Comunicat de Euskal Herriaren Lagunak respecte al judici contra els 5 internacionalistes vascos, Askapena, Askapeña y Elkartruke.

A Euskal Herria, el dissabte passat, 4 de juliol, es va realitzar una roda de premsa donant a conèixer la dinàmica popular que s’impulsarà a partir del setembre per fer front al judici polític contra els 5 companys internacionalistes bascos: David, Aritz, Walter, Gabi i Unai i als col·lectius Askapena, Askapeña i Elkartruke.

D’aquesta manera és com, per respondre contundentment a aquest nou judici polític que s’iniciarà el 19 d’octubre a l’Audiència Nacional espanyola, centenars d’activistes de l’àmbit de l’internacionalisme, de la defensa dels drets civils i polítics i persones que provenen dels sectors més compromesos amb la lluita d’Euskal Herria, han presentat la dinàmica “Herriak Libre” (Pobles Lliures).

Aquesta dinàmica no només no reconeix a l’Estat Espanyol cap legitimitat per jutjar a aquests companys i organitzacions internacionalistes sinó que a més a més planteja fer judicis populars arreu d’Euskal Herria on sigui el mateix poble basc el que jutgi a l’Estat Espanyol per la seva pràctica imperialista del passat i present. Una pràctica imperialista marcada per una ingerència colonial i postcolonial a llatinoamèrica, al Sàhara, per la seva participació a l’OTAN i per la opressió sistemàtica que exerceix sobre Euskal Herria i la resta de pobles que té sota la seva jurisdicció

Des de la dinàmica Herriak Libre s’ha fet una crida als sectors populars dels diferents pobles en lluita, solidaris amb Euskal Herria a sumar-se a aquesta iniciativa i posar a l’Estat Espanyol al banc dels acusats. Com a comitès de solidaritat amb el poble basc, fem nostra aquesta crida i la fem extensiva a les organitzacions i col·lectius dels nostres propis pobles.

En aquesta línia, amb la mateixa determinació que ens ha portat durant tants anys a demostrar la nostra solidaritat amb la lluita del poble basc, ens comprometem a realitzar judicis populars contra l’Estat Espanyol al que acusarem per la seva conculcació sistemàtica de drets col·lectius i individuals perpetrats a Euskal Herria.

Perquè la solidaritat és la tendresa dels pobles; enjudiciem a l’Estat imperialista espanyol!

Visca la solidaritat entre pobles!
Gora Euskal Herria Askatuta!
Herriak Libre!

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/LqXuSz4-vpc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *