Judici contra joves activistes saharauís

      Sense comentaris a Judici contra joves activistes saharauís

 

Ahir se celebrava a Guelmim, als territoris ocupats del Sàhra Occidental, el judici contra un grup de joves independentistes acusats d’ensenyar una bandera sahrauí en un partit de futbol, fet que segons l’Estat del Marroc constitueix una provocació. Dues internacionalistes catalanes s’hi van desplaçar des de Laayoune acompanyant una delegació de diferents organitzacions sahrauís, amb l’objectiu d’assistir com a observadores al judici i mostrar suport als encausats i familiars. Durant el trajecte d’anada i tornada, les activistes van ser aturades en 10 controls policials, on van ser identificades, retingudes llarga estona i fins i tot insultades. A tot això cal sumar-hi els seguiments i enregistrament d’imatges, pràctica habitual de la policia marroquina cap a les militants sahrauís i les internacionalistes presents als territoris ocupats,

Finalment, un dispositiu d’una setantena d’agents – tan uniformats com de paisà- va impedir l’accés de les solidàries al judici, que va concloure amb condemnes de presó d’entre 4 i 10 mesos pels cinc imputats.

 

Davant d’aquests fets, Ítaca – Organització Internacionalista dels Països Catalans denunciem:

– La vulneració dels drets i llibertats fonamentals que pateix el poble sahrauí dels territoris colonitzats pel Marroc des de l’any 1975, les detencions constants, la repressió contra les nombroses manifestacions espontànies i la situació dels més de 60 presos i preses polítiques sahrauís.

– La política d’ocupació del Regne del Marroc i l’absoluta passivitat de la missió de l’ONU (MINURSO), que bloquegen el lliure exercici del dret a l’autodeterminació del Sàhra Occidental.

– L’ espoli de recursos per part d’empreses marroquines, franceses, espanyoles -i catalanes-, entre d’altres, que s’ enriqueixen amb l’actual situació d’ocupació.

 

Per últim, manifestem el nostre suport al moviment d’alliberament del Sàhra Occidental i exigim la llibertat immediata dels seus presos i preses polítiques.

 

Sahra horra!

Visca els Països Catalans internacionalistes!

 

Ítaca-Organització Internacionalista dels Països Catalans,

Laayoune, 20 d’ agost de 2013.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *