Guerra econòmica contra la Revolució Bolivariana

      Sense comentaris a Guerra econòmica contra la Revolució Bolivariana

Colpisme permanent contra el Govern de Maduro atacant la vida de les classes populars

Els mitjans de comunicació burgesos de tot el món avassallen amb la constant difusió de cues als centres comercials venezolans acusant al Govern Bolivarià de desabastir i fer passar gana a la seva pròpia població. Aquesta mentida repetida mil vegades es converteix en veritat neoliberal contra un país que quotidianament construeix Socialisme.

El Govern que des de fa més de disset anys aposta per organitzar les classes populars per a que conquereixin els drets i la dignitat que històricament el colonialisme i el capitalisme els ha negat, el mateix Govern que està oferint milions d’habitatges, sanitat i educació pública i gratuïta a cada barri i a cada cerro repudiat per les elits econòmiques i polítiques del país ara desabasteix la seva pròpia gent? No. Un rotund i evident no.

El que està patint el poble veneçolà és una guerra econòmica permanent i curosament planificada. Una guerra perpetrada per la burgesia escuálida que té un projecte polític contrarevolucionari que, evidentment, mai seduirà a les classes populars i que té, com a única alternativa, deslegitimar el Govern mitjancant el desgast de la seva base social hegemònica. Aquesta guerra econòmica s’exerceix a través de l’acaparament massiu de productes de primera necessitat per part de les grans empreses del país, d’una aturada patronal encoberta i de la restricció de la seva distribució. Tot per intentar desmoralitzar una població que ha de suportar diàriament hores de cua i generar un descrèdit envers el Govern, responsabilitzant-lo de la situació.

L’esclat d’aquesta guerra econòmica no és casual, es dóna precisament en un moment clau per al futur polític de Venezuela i de la Revolució Bolivariana, amb l’horitzó posat a les eleccions legislatives a l’Assemblea Nacional del proper 6 de desembre. Els màxims responsables del colpisme econòmic són les elits burgeses, com la transnacional “Polar”, que monopolitza la producció i distribució de begudes i productes alimentaris, “Pamoline”, que ho fa dels productes d’higiene personal, així com les Cambres de Comerc “Agroindustria” i “Federcámera”, el cap de la qual va ser nomenat President del País en el Cop d’Estat contra Chávez l’any 2002. Aquestes elits, més enllà d’intentar enderrocar la Revolució Bolivariana i el Govern democràticament escollit, vol augmentar el seu marge de benefici a través de controlar el preu de les divises.

Les classes populars i revolucionàries, però, ja s’estan organitzant per a combatre aquesta guerra, tan a nivell discursiu (explicant la causa, naturalesa i responsabilitat real d’aquesta situació), com a nivell pràctic. Centenars de brigadistes en coordinació amb el Govern i les forces de seguretat es despleguen per tot el país, especialment a tots els barris de Caracas, per fer front a l’especulació, l’acaparament i l’usura (l’anomenat bachaqueo) dels productes de primera necessitat, inspeccionant i fiscalitzant tots els centres comercials i de distribució.

Una nova batalla a lliurar per part del poble venezolà, que de nou, ha d’organitzar-se per defensar i aprofundir la seva transició cap al Socialisme. Una nova i crua mostra de lluita de classes. Davant dels brutals atacs del Capital, un poble conscient i organitzat que no es deixarà arrebassar ni una de les conquestes socials que ha aconseguit durant els anys de Revolució. Un poble, que ara més que mai, recorda les darreres paraules del Comandant Chávez: “No faltarán los que traten de aprovechar las coyunturas difíciles para mantener el empeño de la restauración del Capitalismo para acabar con la Patria. No, no podrán, ante esta circunstancia de nuevas dificultades la respuesta de todas y todos los patriotas, los revolucionarios, los que sentimos la Patria hasta en las vísceras, es Unidad, Lucha, Batalla y Victoria”.

Source: Ali_primera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *