Seguiment de les eleccions a Veneçuela

      Sense comentaris a Seguiment de les eleccions a Veneçuela

Comunicat de l’Assemblea Bolivariana de Catalunya i els moviments socials solidaris amb la Revolució Bolivariana davant del nou intent de cop d’estat a Veneçuela

http://www.brigadescatalanes.org/aliprimera/index.php?option=com_content&view=article&id=123:comunicat-davant-intent-cop-estat&catid=1:noticies&Itemid=7

 1- La desestabilització forma part d’una estratègia planificada amb anterioritat als comicis presidencials del 14 d’abril. És una situació orquestrada per les elits del país amb la connivència d’interessos econòmics i polítics transnacionals. La importància geoestratègica i els recursos naturals i energètics veneçolans són prou coneguts per tothom.

 2- El resultat de les votacions, encara que sigui ajustat, és clar. Nicolás Maduro ha guanyat la presidència, com reflecteix un dels sistemes de vot i recompte més avançat, precís i verificable del món; un sistema prou reconegut per diferents òrgans internacionals com la Fundació “Centre Carter”.Tot això fa evident la inconsistència i la mala fe de la denúncia de frau de l’oposició.

 El procés electoral ha comptat abans, durant i després amb la presència d’observadors i acompanyants internacionals que han constatat la seva regularitat. Per aquest motiu, resulta injustificable la complicitat de l’Estat espanyol, de la mà del ministre d’afers exteriors, així com l’actitud dels mitjans de comunicació donant cobertura a la reacció colpista de l’oposició veneçolana.

 3- En altres processos electorals recents, com en els casos dels EUA, l’Estat rancès, etc, el marge percentual entre el candidat guanyador i el situat en segon lloc ha estat significativament menor, sense que per aquest motiu se’n qüestionin els resultats.

 4- A hores d’ara, la violència opositora ha deixat com a resultat prop d’una desena de persones mortes i altres desenes de ferides. Tal i com va passar en el darrer intent de cop d’estat, l’any 2002, s’han produït actes de sabotatge i han estat atacades diferents seus polítiques bolivarianes; n’han quedat afectats el subministrament d’aliments, mitjans de comunicació, i també equipaments públics com ara centres de salut.

 5- A causa de tot això, mostrem la indignació envers el caràcter de la cobertura mediàtica a casa nostra, objectivament situada al costat de la desestabilització, manipulant dades i imatges, i negant així la veu de la legitimitat democràtica i la legalitat constitucional.

 6- Per tots aquests motius, l’Assemblea Bolivariana de Catalunya i els moviments socials solidaris amb la Revolució Bolivariana fem una crida a les institucions i a les forces polítiques catalanes a reconèixer Nicolás Maduro com a president escollit pel poble veneçolà.

 NO AL COP D’ESTAT! PROU COMPLICITATS!

 VISCA LA REVOLUCIÓ BOLIVARIANA!

 Barcelona, 17 d’abril de 2013

—————————————————————————————–

Comunicat sobre les eleccions presidencials

Una altra victòria bolivariana: Veneçuela reafirma el seu rumb socialista

http://www.brigadescatalanes.org/aliprimera/index.php?option=com_content&view=article&id=122:comunicat-sobre-les-eleccions-presidencials&catid=1:noticies&Itemid=7

Onze anys i un dia després de la victòria popular que derrocà l’ intent colpista de 2002, el poble veneçolà ha reafirmat a les urnes el caràcter participatiu i protagònic del país, garantia d’ estabilitat social, democràtica i constitucional.

Amb l’ elecció de Nicolás Maduro com a president amb el 50,66 % dels vots, queda ratificat el programa d’ aprofundiment revolucionari, el II Plan Socialista, llegat polític d’ Hugo Chávez i punt de partida per el nou equip presidencial cap a la plena independència.

Mentre, a l’ exterior, els mitjans de comunicació massius han centrat la pugna electoral entre moviment bolivarià i oposició, a l’ interior del país, el poder popular ha centrat la campanya electoral en la lluita contra l’ abstenció. La dreta oligàrquica, tot i la capacitat de difusió dels canals de televisió privats que controla –majoritaris a Veneçuela- està mancada d’ un projecte que mantingui les conquestes socials i econòmiques del país, per aquest motiu opta per repetir mites com ara les irregularitats electorals, gens probables en un dels sistemes de vot més moderns i verificables del Planeta.

La 14a victòria electoral de la Revolució Bolivariana és la garantia per a seguir amb la integració i articulació de Llatinoamèrica, que cristal·litzen en propostes com l’ALBA ( Alternativa Bolivariana para América y el Caribe ), PetroCaribe, MERCOSUR (Mercado Común del Sur ) o UNASUR ( Unión de Naciones Suramericanas ). El desenvolupament continental és un pols que cal guanyar, dia a dia, contra els intents de desestabilització i domini imperial d’ EUA. Un poder imperialista que no escatima esforços (propagandístics i de manipulació mediàtica, de xantatge econòmic i coacció militar ) a l’hora d’ intentar enderrocar el processos progressistes que aspiren a la Pátria Grande llatinoamericana, lliure i socialista.

Que segueixi manant el poble!

15 d’abril de 2013

—————————————————————————————–

El poble veneçolà elogo Brigadancara la reafirmació de la revolució bolivariana

http://www.brigadescatalanes.org/aliprimera/index.php?option=com_content&view=article&id=121:-eleccions-i-festa-de-solidaritat-i-suport-catala-a-la-venecuela-bolivariana&catid=1:noticies&Itemid=7

 La recta final de la campanya de les eleccions presidencials situa novament a Veneçuela a l’epicentre del combat polític i ideològic que fa dècades que lliuren els moviments populars democràtics contra l’imperialisme a l’Amèrica Llatina.

Com és sabut, la mort del president electe Hugo Chávez ha forçat la necessitat de la repetició de les eleccions del passat 07 d’octubre de 2012, plantejant una nova oportunitat de ratificar el procés revolucionari bolivarià a les urnes.

Malgrat la duresa del setge mediàtic que encara avui difumina i tergiversa les realitats, les transformacions i els avenços en justícia social i econòmica a l’estat caribeny, i malgrat la disfressa socialdemòcrata dels discursos d’Héctor Capriles -el candidat de l’oposició per la Mesa de Unidad Democrática-, resulta patent que la mort de Hugo Chávez no és fre per al manteniment de la unitat revolucionària a través del vot per la sobirania.

Nicolás Maduro, el candidat del Gran Polo Patriótico, la coalició electoral que aglutina els partits socialistes i d’esquerres, afronta el gran repte d’aprofundir en el procés bolivarià i socialista, demostrant als pobles del món que la garantia de la progrés humà i la igualtat a tots els nivells neix i creix de la mà de la lluita sostinguda d’un poble conscient, alçat per la sobirania total, la democràcia i la participació protagònica, tant als carrers com a les institucions.

Maduro té una llarga trajectòria política i institucional, i el seu compromís es abastament conegut per les veneçolanes. La caverna mediàtica, però, ho desconeix tot i es limita a fer referències buides de contingut, mantenint l’objectiu d’homogeneïtzar la opinió pública i perpetuar la mentida al voltant del que passa a Veneçuela, com a tantes altres parts del món.

Maduro estarà al davant del procés bolivarià i davant de tot un poble que el reivindica i que, novament, celebrarà una victòria el 14 d’abril, quan hauran passat onze anys i un dia de la massiva resposta popular al cop d’estat i al segrest del president electe de les veneçolanes.

 Des dels Països Catalans, la nostra solidaritat amb el poble de Veneçuela: VIUREM I VENCEREM!

 Brigada Catalana Veneçolana “Alí Primera”

12 d’abril de 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *