El Cerro Libertad resisteix

      Sense comentaris a El Cerro Libertad resisteix

Avui fa 10 mesos que el SAT va ocupar el Cortijo del Aguardentero, avui conegut com a Cerro Libertad.
Una finca de 75 hectàrees d’oliveres en mans del BBVA situada a 4 km. de Jaén, capital europea de l’atur (31%) i de l’olivera (província
productora d’una tercera part de la producció mundial d’oli d’oliva).

Si las lleis que governen defensessin la raó i la lògica, a día d’avui les 150 finques del BBVA a Jaén, haurian d’estar treballades per les dotzenes de milers de desocupades que hi ha a la província.

Si els governs que tenim apliquessin les lleis existents, la Junta de Andalucía ja hauria aplicat la llei de Reforma Agrària per expropiar i posar a mans de les treballadores i dels ajuntaments milers d’hectàrees que com la del Cerro Libertad estan abandonades mentre la banca es lucra de les subvencions de la PAC sense crear un sol lloc de treball.

Al Cerro Libertad portem 10 mesos fent front a l’acaparament de terres per part de la banca amb l’ajuda de les institucions. 10 mesos de treball voluntari i solidaritat. Fent revolució des de la pràctica diària i quotidiana. Treballant, cuidant i recuperant una terra que li pertany al poble i no a la banca. Desprès d’un judici el juny, avui ens trobem amb una sentència ferma i un desallotjament imminent. Si la banca no ha retornat més de 70.000 milions d’euros públics del seu rescat, què ens impedeix al poble ocupar avui totes les cases i terres amb les que únicament especulen?

La legitimitat està de part nostra, la veritat, la raó i la justícia amb majúscules també. Un dels pilars del Cerro Libertad està essent la solidaritat sense la qual no hauríem pogut aguantar aquests mesos. És necessari seguir fent aquest exercici solidari fins que la terra del Cerro Libertad estigui en mans del poble.
Aquest suport solidari és més necessari que mai davant l’imminent risc de desallotjament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *