El 155, i les seves afectacions a Filipines.

      Sense comentaris a El 155, i les seves afectacions a Filipines.

Segons ens fan saber companys de la comunitat Filipina de Barcelona l’aplicació de l’article 155 per part de l’estat Espanyol a Catalunya, ha tingut conseqüències també a Filipines.

 

En Cal recordar que arrel de les manifestacions independentistes, i la Vaga General del passat 3 d’octubre, el Cònsol General de Filipines – l’empresari català, Jordi Puig (amb vincles empresarials i familiars a Filipines)- va ser destituït del seu càrrec honorari conseqüència de les pressions del “Ministerio de Exteriores de España” al govern del país asiàtic.

El seu delicte? Mostrar un cartell amb el conegut lema de “Keep Calm” a les seves xarxes socials. Una decisió que ha suposat que des de fa 2 mesos, la comunitat Filipina a Catalunya (que només a Barcelona son més de 25.000 persones), hagi d’anar a l’ambaixada de Madrid a tramitar les seves gestions.

Aquesta decisió d’urgència de la diplomàcia Filipina ja va generar rebuig i des de la mateixa administració es va instar a la comunitat a poder fer les seves consultes i tràmits un cop cada 15 dies a un cèntric hotel de Barcelona, on l’ambaixada destinaria 2 funcionaris.

Una solució que en cap cas, rep l’aprovació de la comunitat, ja que segons ells i elles, han passat de tenir una de les gestions més brillants a tenir un desastre.

 

És per això que aquest dissabte, quan els funcionaris de l’ambaixada estiguin gestionant la burocràcia a l’Hotel Silken del carrer Pintor Fortuny numero 13, es manifestaran per exigir al govern Filipí la restitució de la figura del Cònsol a Barcelona (en la persona que sigui, ja que l’anterior, ha renunciat a seguir essent pressionat pel govern Espanyol).

La convocatòria és a les 9:00 del matí d’aquest dissabte, i fan crida als i les catalanes a donar-los suport en aquesta seva lluita contra el 155 que els nega la possibilitat de viure com a veïns i veïnes de la ciutat i dels Països  Catalans en normalitat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *