Crida a participar a la mobilització. HERRIRA #M18Plazara

DRETS HEH 18MUMANS. RESOLUCIÓ. PAU

PRESES I PRESOS BASCOS AL PAÍS BASC

Deixant enrere un conflicte que s’ha allargat massa, tant en temps com en patiment, al País Basc s’han obert noves oportunitats per construir un escenari de pau.

Les converses i els acords adoptats entre diferents agents del País Basc, l’alto-el-foc d’ETA i la implicació i ajuda de la comunitat internacional, han obert el camí per solucionar el conflicte basc.

Aquest ha deixat conseqüències de tot tipus i totes han de ser solucionades. Per avançar-hi, cal posar atenció també a la situació dels i les ciutadanes que a causa del conflicte estan empresonades o a l’exili, dispersats a centenars de quilometres del País Basc, amb el patiment afegit que suposa tant per a ells i elles com per als seus familiars.

Com a primer pas, doncs, creiem que cal respectar els drets humans bàsics dels presos i preses basques. Respecte que comporta:

  • Traslladar al País Basc a tots els presos i preses bascos.
  • Alliberar els presos i preses amb malalties greus.
  • Acabar amb la prolongació de les condemnes i derogar les mesures que comporten la cadena perpètua.
  • Respectar tots els drets humans que els corresponen com a presos i com a persones.

Per tal d’impulsar aquestes reivindicacions i demanar als estats espanyol i francès que donin passos, el proper 18 de maig es duran a terme mobilitzacions a totes les localitats basques i en ciutats de tot el món.

18 DE MAIG

JORNADA DE MOBILITZACIÓ

Herrira

www.herrira.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *