Convocatòria i comunicat del Comitè Català de Solidaritat amb la Ucraïna Antifeixista

Aquí adjuntem el comunicat i la convocatòria del Comitè Català de Solidaritat amb la Ucraïna Antifeixista, que també podreu trobar al seu Facebook

Antifeixistes Ucraïna


 

Davant l’operació de l’AN contra diversos solidaris internacionalistes, manifestem que:

-El CCSUA, com la resta de comitès solidaris amb el poble de Nova Rússia, realitza una tasca informativa sobre el conflicte, especialment dins l’àmbit de l’antifeixisme i dels MMSS. D’altra banda, s’encarrega de fer una denuncia dels crims comesos per part de les organitzacions imperialistes al carrer i a les xarxes socials, així com també de gestionar part de l’ajuda humanitària destinada al sud-est d’Ucraïna.

-Des del CCSUA, condemnem l’anomenada “Operació Danko”, duta a terme pel tribunal d’exepció Audiència Nacional, que tracta de criminalitzar la solidaritat internacionalista i antifeixista, aquest cop detenint a un grup de joves que van decidir arriscar les seves vides per protegir a la població civil del Donbass, castigada pel foc del criminal exèrcit ucraïnès, amb el vist i plau de la UE i dels EUA.

-Segons fonts dels cossos repressius i dels mitjans de l’Estat, als detinguts se’ls acusa de “violar la neutralitat espanyola” al conflicte ucraïnès, quan l’Estat espanyol no només està lluny d’aquesta hipotètica neutralitat, si no que s’ha mostrat favorable a la unitat territorial d’Ucraïna, afavorint els interessos de l’actual Govern colpista de Kiev –com no podia ser d’altra manera per la seva pertinença a la UE i a l’OTAN-. De fet, durant l’any 2016 l’Estat espanyol liderarà la força d’intervenció ràpida de l’OTAN a l’est d’Europa. Coses de la neutralitat espanyola…

-D’altra banda, aprofitem també per denunciar la farsa que suposa l’anomenat “pacte antijihaidista” signat pels dos partits del règim. Un cop més, sota l’escusa de la lluita contra el terrorisme, s’amaga la persecució a tot tipus de disidència política, a qualsevol opció incòmoda a ulls de l’Estat. Creiem que aquesta nova operació de l’AN tracta d’intimidar les persones que no estiguin disposades a callar davant el genocidi imperialista patrocinat per les elits angloeuropees contra les zones russòfones de l’est d’Ucraïna.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *