Comunitat San José de Apartadó – Petició d’ajuda

La comunitat de Pau i en Resistència de San Jose de Apartadó és una experiència de resistència civil noviolenta enmig de la guerra i del conflicte armat que dessagna Colòmbia des de fa dècades. En el país amb més desplaçats del món a causa de la violència armada, la comunitat de San José s’ha negat el desplaçament i la misèria i fam que provoca fugir a les ciutats, i des del seu territori ancestral ha reivindicat una resistència activa contra els diferents actors armats de la zona, patint un extermini sistemàtic per principalment el terrorisme d’estat colombià.

Amb aproximadament un 25% dels seus membres o simpatitzants assassinats per militars i paramilitars en més del 90% dels casos; més de 250 morts, amb diferents massacres, dones violades, infants assassinats i bloquejos de menjar, medicines i productes de primera necessitat, amb l’excusa sempre per part del govern colombià i autoritats militars, de que són base social de la guerrilla de les FARC. Recentment la comunitat esta patint greus abusos i amenaces per part dels grups paramilitars de les “Autodefensas Gaitanistas”. Aquesta experiència de lluita i de vida cooperativa i en comunitat, es acompanyada des de fa temps per ÍTACA, i diferents membres de l’organització hem viscut i acompanyat en el terreny aquesta increïble lluita comunitària per la vida i el territori. Un territori amb grans interessos geoestratègics per a la guerra i per construir grans megaprojectes que cerquen trinxar una zona amb gran valor mediambiental, i que diferents multinacionals de la mà de grups paramilitars cerquen obtenir pels grans interessos del capital. Però malgrat els morts, assassinats, violacions de tot tipus i les amenaces, aquesta comunitat de camperols i camperoles valentes segueix resistint.

Davant les ingerències a la comunitat de pau, aquesta sol·licita el nostre suport enviant els comunicats adjunts (PDF) (DOC) per a que es facin arribar a les autoritats colombianes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *