Comunicat sobre la detenció dels brigadistes a Idomeini

Ahir nit vam tenir coneixement de la detenció de 5 brigadistes catalanes a Idomeni, població fronterera entre Grècia i Macedònia. Des del primer moment als Països Catalans hem iniciat conjunatment Alerta Solidària, Ítaca i el Moviment Popular de Sabadell un grup de treball per a centralitzar la informació, coordinar la difusió i oragnitzar la solidaritat.

Les detencions es produeixen en un control de carretera i a hores d’ara sabem que, una de les detingudes va sortir ahir nit de comissaria i que les altres 4 brigadistes resten encara a comissaria a l’espera de l’arribada del jutge.
Aquestes detencions les emmarquem en la resposta de les polítiques de la Unió Europea i els seus estats a la solidaritat expressada per centenars de voluntàries internacionals que estan gestionant la crisi humanitària allà on la hipocresia dels estats no hi vol arribar.
Des d’Ítaca sabem que aquesta lluita no és nomès la defensa dels drets humans, ni donar escalfor, refugi i menjar a nenes i dones, sinó que és una crisi política conseqüència de les polítiques impulsades pels estats a la regió de Siria, alimentades per les multinacionals armamentistiques i amparada per la hipocresia de la UE, que impulsa aquestes guerres i es nega a rebren les conseqüències. És en aquestà lògica que la UE i Turquia estan tancant un tractat per a acollir les refugiades fora de la UE, a canvi de reconeixement internacional i ajudes econòmiques a un estat que sistematicament vulnera els drets humans, i governa amb mà de ferro un país que massa sovint se li coneixen lligams amb l’Estat Islàmic que la UE diu voler combatre.
Aquí als Països Catalans, nomès ens queda organitzar-nos per a prerssionar els governs locals per a trencar els lligams amb les polítiques econòmiques i geoestrategiques que la UE ens imposa. Cal posar sobre la taula el conflicte,  mostrar l’autentic rostre criminal dels interessos de classe que emparen les legislacions comunitàries i treballar per construir una europa i una mediterrania dels drets socials les persones i els pobles lliures
Llibertat detingudes a Idomeni
Vies segures per a les refugiades
Cap persona és ilegal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *