Comunicat en solidaritat amb les companyes del SAT jutjades

      Sense comentaris a Comunicat en solidaritat amb les companyes del SAT jutjades

turquillas

Ahir van ser jutjades 54 persones en un nou episodi repressiu contra el Sindicato Andaluz de Trabajadores/as (SAT). El macrojudici per l’ ocupació de la finca militar Las Turquillas (Osuna-La Lentejuela, Sevilla) va tenir lloc a Granada, al Tribunal Superior de Justícia d’ Andalusia (TSJA), en el que no van assistir la gran majoria de les encausades, a excepció d’ un portaveu. La negativa a personar-se forma part de la insubmissió judicial i desobediència pacífica que practica el sindicat, organització referent del moviment jornaler andalús.

La petició fiscal és d’ un total de 88 anys i 275.000 euros per delictes d’ usurpació, danys i desobediència greu.

La finca Las Turquillas, pertanyent a l’ Estat i cedida al Ministeri de Defensa ha estat ocupada en diferents ocasions, tot denunciant la infrautilització d’ una terra que podria estar donant feina a les habitants de la zona, amb un altíssim índex d’ atur.

La solidaritat no es va fer esperar, i des de diferents punts d’ Andalusia, va arribar als carrers de Granada en forma d’ acte polític i manifestació. Així mateix, sindicats i organitzacions de la resta de l’ estat han donat suport a les encausades i a la tasca del SAT.

Des d’ Ítaca-Organització Internacionalista dels Països Catalans, ens solidaritzem amb els companys i companyes jutjades.

De la mateixa manera, donem suport al SAT i al moviment andalús en la seva estratègia d’empoderament popular, de qüestionament de la propietat privada i l’ ús de la terra, i de desobediència a l’ Estat capitalista.

Ítaca, organització internacionalista dels Països Catalans

PPCC, 12 de Novembre de 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *