Combatem l’imperialisme, acollim els refugiats!

      Sense comentaris a Combatem l’imperialisme, acollim els refugiats!

refugiats_persona_logo

Aquestes darreres setmanes milers de refugiats sirians, libis, iraquians o afganesos han mort ofegats al Mediterrani. Altres, després de recórrer milers de quilòmetres es troben atrapats entre filferros i murs, o tancats en centres d’internament. Ens trobem davant d’una situació d’urgència humanitària i s’ha de vetllar perquè aquestes persones siguin ateses com cal. Però el problema de les persones refugiades té unes causes, i uns responsables ben concrets.

La mateixa Unió Europea que es blinda davant l’onada de rufugiats i que envia els que aconsegueixen entrar al seu territori a centres d’internament o a barris segregats, aquesta mateixa UE és la que a través de les intervencions militars de l’OTAN va destruir Líbia, el país amb l’índex de desenvolupament humà més alt d’Àfrica, va finançar i armar (juntament amb els Estats Units) els talibans perquè derroquéssin l’únic govern que va treure el país de l’edat mitjana per un temps, i ha destruït l’Iraq, un país que no es podrà recuperar en dècades.

És la mateixa OTAN qui directament o a través d’estats membres com Turquia, finança i arma els mercenaris i criminals que fingeix perseguir, i les bombes que diuen llançar sobre l’Estat Islàmic cauen normalment sobre la resistència kurda, siriana o libanesa.

Els mateixos que ara parlen de quotes i aixequen murs i centres d’internament són els que han espoliat fins l’últim recurs d’aquests països, els mateixos que ara vessen llàgrimes hipòcrites davant el drama humà són els que han mirat cap a una altra banda quan aquests països eren “democràticament” envaïts, devastats i saquejats…això si, sempre en nom de la”llibertat” i la “democràcia”.

Perquè són els interessos de l’imperialisme els que provoquen la major part dels conflictes bèl·lics, són els mateixos grans monopolis europeus els que es beneficien després de contractes milionaris per “reconstruír” els països que prèviament han enfonsat. Com a exemple descaradament evident, només cal que ens fixem en el cas d’Anders Fogh Rasmussen, fins fa poc secretari general de l’OTAN, i responsable directe de l’intervenció a Líbia, contractat com a consultor del banc nord-americà Goldman Sachs, el mateix banc que es va apropiar de 1.300 milions de dòlars de l’estat libi i que va participar en l’espoli dels seus fons sobirans congelats per les potències agressores a l’inici de l’atac.

La nostra responsabilitat històrica és contribuïr des del nostre país a debilitar els responsables d’aquesta situació, els que es beneficien del saqueig de països sencers sense immutar-se davant el patiment i la mort de milions de persones. Per això, també, i per aconseguir la Independència real, cal sortir de la Unió Europea i de l’OTAN, i construïr uns Països Catalans lliures que no visquin d’esclafar altres pobles, un país que no participi del sistema d’apartheid global que l’imperialisme fomenta, i que ens porta cap al desastre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *