Coherència per sobre de tot: No al defensor de l’exèrcit israelià al Rototom

Des d’Ítaca reiterem el nostre suport al BDS del País Valencià i a totes les organitzacions que han fet possible aquesta campanya i, és per això que adjuntem el següent manifest:

Matisyahu-Rototom-Cas

COHERÈNCIA PER SOBRE DE TOT:

NO AL DEFENSOR DE L’EXÈRCIT ISRAELIÀ AL ROTOTOM

La identitat religiosa, ètnica o nacional del cantant és irrellevant; denunciem el seu suport a l’exèrcit d’ocupació israelià que comet crims de lesa humanitat contra el poble palestí

Les organitzacions signants denunciem públicament que la direcció del Festival Rototom hagi hagut de retractar i convidar novament el cantant nord-americà Matisyahu davant el xantatge, la difamació i les pressions polítiques exercides contra la seva direcció, i les acusacions d’antisemitisme abocades per Israel i el poderós lobby sionista, que arriba a les més altes esperes institucionals de l’estat espanyol.

Recordem que la petició de cancel·lació formulada pel BDS País Valencià no té cap mena de relació amb la identitat ètnica, religiosa o nacional del cantant. És en relació al seu suport a l’exèrcit israelià, a la seva incitació a l’odi contra el poble palestí i a la seva defensa de l’atac contra la Flotilla de la Llibertat, en el que l’exèrcit israelià va matar 10 activistes per la pau i va sostreure material humanitari destinat a l’assetjada Franja de Gaza, que moltes organitzacions i artistes que participen al Festival han sol·licitat que el cantant es pronunciés a favor del dret internacional a Palestina.

No deixa de sorprendre que El País, novament, s’hagi afanyat a fer-se ressò de les difamacions del Consell Mundial Jueu sense contactar amb els organitzadors de la campanya, i que en ple mes d’agost, un ministre surti a qüestionar la cancel·lació d’un concert en un festival internacional de reggae i no ho faci per denunciar les contínues violacions de drets humans que l’exèrcit israelià comet a Palestina.

Som moltes les organitzacions, col·lectius i artistes que hem participat en les successives edicions del Festival, que considerem que la participació de Matisyahu no té cabuda en un festival dedicat a la promoció de la pau, els drets humans i el dret d’autodeterminació dels pobles. La llibertat d’expressió no pot emparar la defensa de crims de guerra i violacions del dret internacional.

És per tot això que vam rebre amb satisfacció l’anunci de la cancel·lació de l’actuació del cantant sionista i demanem novament al Festival que segueixi endavant amb el seu ideari impedint la presència de Matisyahu al Sunsplash 2015. També convidem a productores, festivals i centres culturals a solidaritzar-se amb el poble palestí a través de la campanya Espai Lliure d’Apartheid Israelià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *