BDS Bages demana a l’Ajuntament de Manresa que renuncii al patrocini de ICL-Iberpotash a la Festa Major

NOTA DE PREMSA

PROU COMPLICITAT AMB L’OCUPACIÓ MILITAR I EL RÈGIM D’APARTHEID A PALESTINA

DEMANEM A L’AJUNTAMENT DE MANRESA I A L’ASSOCIACIÓ MANRESA DE FESTA QUE RETIRIN L’EMPRESA ICL-IBERPOTASH DELS PATROCINADORS DE LA FESTA MAJOR DE MANRESA, I QUE HI TALLIN TOTS ELS VINCLES D’ARA EN ENDAVANT

BDS BagesDes de BDS Bages (grup de suport del Bages de la campanya internacional BDS -Boicot, Desinversions i Sancions contra l’Estat d’Israel-) demanem a l’Ajuntament de Manresa i a l’Associació Manresa de Festa que retirin l’empresa ICL-Iberpotash dels patrocinadors de la Festa Major de Manresa, i que hi tallin tots els vincles d’ara en endavant.

L’empesa matriu d’Iberpotash, Israel Chemicals Ltd (ICL), és una multinacional israeliana de capital públic i privat, que destina recursos a diferents projectes socials de l’exèrcit israelià, un dels quals batejat com “Apadrina un soldat”, adreçat a diferents unitats militars que operen al voltant de la Franja de Gaza, territori palestí que aquests últims mesos ha sofert un atac militar que ha causat prop de 2.000 morts entre la seva població.

És per això que trobem del tot inacceptable que una empresa d’aquestes característiques sigui patrocinadora d’una de les Festes Majors de la nostra ciutat. No podem permetre que a través d’una festa major fem propaganda d’una empresa vinculada a un exèrcit que ha comès diferents crims de guerra en els últims dies, i que serveix de puntal per a l’ocupació i el règim d’apartheid en que es troba la població de Palestina.

Entenem que a Israel el vincle entre les empreses i l’exèrcit és un fet normal. Així com el vincle que té l’exèrcit amb altres sectors com les diferents institucions públiques, les institucions acadèmiques i altres entitats culturals i esportives. Però no podem tolerar que des de les nostres institucions, i en el marc de les nostres festes majors, també se’ns utilitzi a nosaltres per normalitzar aquest fet, convertint-nos en còmplices.

Per això, des de BDS Bages ens adherim a aquesta campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions contra l’Estat d’Israel. Campanya sorgida de la mateixa societat palestina, inspirada en la campanya de boicot internacional contra el règim d’Apartheid sud-africà dels anys ’80-’90, i que fa una crida a la societat internacional al Boicot econòmic, acadèmic, cultural i esportiu; a les Desinversions de les institucions i empreses públiques i privades de les institucions i empreses israelianes; i a imposar Sancions a l’Estat d’Israel, fins que aquest no compleixi la seva obligació de reconèixer el dret inalienable del poble palestí a l’autodeterminació i acati completament els preceptes de la legislació internacional mitjançant:

1- La finalització de la ocupació i colonització de totes les terres àrabs i el desmantellament del Mur.

2- El reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans àrab-palestins d’Israel per una igualtat completa.

3- El respecte, protecció i promoció dels drets dels palestins refugiats a retornar a les seves cases i propietats com ho estipulà la resolució 194 de la ONU.

Entenem que a dia d’avui la campanya internacional de BDS és l’eina més eficaç per a solidaritzar-nos amb el poble palestí i pressionar perquè l’Estat d’Israel aturi el genocidi que està cometent i accepti desmantellar l’ocupació militar i el règim d’apartheid, única forma d’assegurar un procés que dugui una pau justa a la zona.

Per més informació sobre la campanya internacional de BDS podeu consultar:

www.bdscatalunya.org
www.bdsmovement.net

 

BDS Bages,

07/08/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *