#17A, any després, #GihadistesOTAN. D’on surten?

      Sense comentaris a #17A, any després, #GihadistesOTAN. D’on surten?

El 17 d’Agost de 2017, un atemptat causava 16 morts entre la Rambla de Barcelona, els carrers de Cambrils i un jove vilafranquí que va ser apunyalat per robar-li el vehicle a la Zona Universitària de Barcelona. Uns fets ja coneguts per totes i que no son l’objecte del nostre apunt.

Fa 11 mesos, quan es complien 30 dies de l’atemptat, Ítaca vam editar el llibret #GihadistesOTAN, un llibret que podeu trobar a la nostra web clicant aquí, i que ens podeu ajudar a difondre’n els continguts, ja sigui descarregant el llibret i fent-ne còpies, ja sigui reenviant el text als vostres contactes o bé compartint el fil de piulades que vam fer per difondre el llibret, que podeu trobar a aquí.

Avui, un any desprès, i en base a aquell text, us fem arribar un vídeo que torna a posar de relleu l’origen del Ghihgadisme impulsat per l’OTAN per tal de desestabilitzar les sobiranies dels països que posen en dubte l’hegemonia dels EUA i els seus aliats, i més tard usats com a arma per a garantir l’existència d’un enemic extern que justifiqui primer la inversió militar interna, i les guerres externes que facilitin l’explotació de recursos de terceres països i el negoci de la reconstrucció.

A Europa, això s’ha traduït amb un increment de despesa interna en defensa, mentre les retallades socials han estat a l’ordre del dia. Però també a Europa hem viscut els darrers anys -i fruit de les guerres que el Ghihadisme ha impulsat a l’Africa i Àsia- l’anomenada crisi migratòria. Un fet que te una doble intenció. D’una banda buidar els països sobirans de mà d’obra qualificada i alhora fer-la fugir cap a Europa, en fluxes controlats per la pròpia administració, posant uns filtres naturals -deserts i mars-, econòmics -només qui te diners pot pagar les màfies-, i tècnics -un cop arribats als camps de refugiades, nomès els més forts i formats poden accedir al mercat de treball Europeu, i només les migrants de certes nacionalitats. Les dones, a més a més, cauen en mans de xarxes de prostitució i esclavatge sexual, ja sigui en el trajecte o a l’arribar a Europa.

Aquesta migració, ha portat a Europa una nova onada feixista i reaccionària de l’extrema dreta, que vol fer creure que les migrants venen a casa nostra a robar-nos el pa i a violentar la nostra societat cristiana. Son les caretes de les quals es dota l’extrema dreta per atiar l’odi entre la classe treballadora per debilitar-la i facilitar l’explotació laboral de la mà d’obra.

És per tant el nostre deure com a revolucionaries, combatre les estructures internacionals que amparen els Gihadistes. L’OTAN, però també la Unió Europea, els Estats, les bases militars a casa nostra -com la de Bètera- o la presència de vaixells de guerra als nostres ports -com tant sovint Barcelona o Tarragona-, llocs on les forces militars acumulen efectius per a intervencions a la ribera sud del mediterrani. 

Però també cal, que un cop començat el conflicte ens organitzem per combatre el feixisme a casa nostra i ens organitzem per desemmascarar aquests intents per debilitar la classe treballadora, que seguim denunciant l’increment d’inversions en pressupostos militars i les retallades en despeses socials. 

A la nostra web, podeu trobar la resta de llibrets que hem editat sobre geopolítica i guerres de saqueig i refugiades, clicant aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *